Bliv mentor

Hjælp en international tilflytter med at falde til i Odense

Contact us

Contact us

Nikolaj Knude Hansen, Aleksandra Natalia Jensen, Programme Coordinators

Mail: hostprogramme@odense.dk

Note: This page is aimed towards potential Danish hosts and therefore in Danish.

Har du lyst til at bruge et par timer om måneden i seks måneder på at dele din viden om arbejds- eller kulturliv i Danmark med en nyankommen udlænding? Du kan blive enten 'karrierevært' eller ’kulturvært’ for en ny odenseaner i Odense Host Programme.

 

Odense får hvert år mange nye internationale borgere, der af forskellige grunde skal starte en tilværelse i byen. Det er ikke altid let som nyankommen at forstå og navigere på det danske arbejdsmarked, og mange har derfor svært ved at finde job. Andre har fået job, men kæmper med at komme ind på livet af danskerne, få styr på de danske gloser eller at lære kultur- og fritidslivet at kende.

 

Bliv karrierevært
I Odense Host Programme matcher vi nyankomne, jobsøgende udlændinge med frivillige erhvervsaktive fynboer, der enten bor eller arbejder i Odense-området. Som frivillig kan du ved hjælp af egne erhvervserfaringer og faglig baggrund støtte vedkommende på vejen ind på det danske arbejdsmarked.

 

Som karrierevært siger du ja til:

  • At gennemføre et mentorforløb af 6 måneders varighed
  • At deltage på et 3 timers mentorkursus
  • At bruge 2-4 timer om måneden i hele mentorforløbet

Vi opfordrer til, at man mødes med mentee på sin arbejdsplads, hvis det er muligt. Både for at give mentee indtryk af en dansk arbejdsplads, men også for at gøre det nemmere for dig at være frivillig.

 

Bliv kulturvært
Ønsker du at blive vært for en person eller en familie, der ønsker at øve det danske sprog, lære om dansk kultur og danske samfundsforhold, eller blot få et indblik i, hvordan danskerne er?

Som kulturvært siger du ja til:

 

  • At gennemføre et mentorforløb af 6 måneders varighed
  • At bruge ca. 2-4 timer om måneden i min. 6 måneder

 

Hvad kan du forvente som frivillig?

  • At være med til at gøre en stor forskel
  • At møde mennesker, der står i en anden livssituation og har en anden kulturel baggrund
  • At få en grundig introduktion til, hvad rollen indebærer og hvilke værktøjer, man som frivillig kan have gavn af at bruge
  • Opfølgninger og sparring med programmets programmets koordinatorer

 

Kontakt os for at høre mere om mulighederne for at blive frivillig mentor i Odense Host Programme.

 

Har du ikke tid til at forpligte dig til et helt forløb, så er du stadig velkommen til at kontakte os, da mange af vores deltagere efter endt deltagelse stadig er jobsøgende og kan have gavn af et kaffemøde. Det er vores erfaring at sådanne møder betyder rigtig meget for den enkelte.